بتن اکسپوز، پنل‌هایی از پیش آماده شده و کاربردی

بتن اکسپوز یا بتن نما، پنل‌های از پیش آماده شده بتنی است که بر روی سطح پایانی کار، بر روی نماهای داخلی و خارجی و یا کف نصب می‌شود. استفاده از این نوع بتن و همچنین پیاده‌سازی آن، نیازمند رعایت کردن برخی نکات مهم است که در ادامه این مطلب تمامی آن‌ها را بیان می‌کنیم.

بتن اکسپوز چیست

بتن اکسپوز بر روی سطح پایانی سازه‌ها نصب می‌شود، در واقع، این نوع از بتن آخرین لایه است که بر روی سطوح نصب می‌شود و بر روی این پنل‌ها، از پوشش و یا مصالح دیگری استفاده نمی‌کنند. به همین دلیل، مقاومت و کیفیت نهایی سطح بتن اکسپوز به عنوان یک پوشش نهایی، اهمیت بالایی دارد.

برای این که مقاومت پنل‌ها در تحمل شوک‌های حرارتی و همچنین در برابر جذب آن افزایش پیدا کند، از افزودنی‌های خاصی استفاده می‌کنند. معمولا در پروژه‌های بزرگ، معماران از این نوع از بتن‌ها برای داشتن نمای یکپارچه بتنی استفاده می‌کنند. اگر به پل‌های بزرگ و برخی از ساختمان‌های سطح شهر نگاهی بیاندازید، متوجه می‌شوید که سازه‌های اصلی آن‌ها از بتن صاف تشکیل شده و هیچ نماکاری بر روی آن‌ها انجام نشده است. با استفاده از بتن اکسپوز دیگری نیازی به استفاده از مصالح دیگر برای پوشش سازه‌ها نیست و به همین دلیل، هزینه‌های نماکاری به طور چشمگیری کاهش می‌یابد.

در واقع بتن اکسپوز در سازه‌های بزرگ، به عنوان اولین انتخاب برای نماکاری محسوب می‌شود و به دلیل پایین بودن‌ هزینه‌های این نوع از بتن، نسبت به سایر مصالح، معمولا پیمانکاران و معماران ترجیح می‌دهند تا از آن استفاده کنند. البته لازم به ذکر است که بتن اکسپوز یا نما برای نماکاری داخلی ساختمان نیز استفاده می‌‎شود. پنل‌های از پیش ساخته شده اکسپوز، در انواع مختلفی تولید می‎‌شوند و در تمامی فصول سال، می‌توان از آن‌ها استفاده کرد.

مطالعه کنید
خصوصیات GFRC را بیشتر بشناسید

بتن اکسپوز چیست

انواع بتن اکسپوز

بتن‌های اکسپوز در انواع گسترده‌ای تولید نمی‌شوند اما با این حال، امکان انتخاب را به پیمانکاران می‌دهد تا با توجه به مشخصات سازه خود، مناسب‌ترین گزینه را استفاده کنند. در ادامه انواع بتن اکسپوز معماری را بررسی می‌کنیم.

پنل‌های از پیش ساخته شده

بتن پیش ساخته با استفاده از قالب‌های از پیش آماده شده در کارخانه‌های تولید بتن ساخته می‎شود. در کارخانه‌ها، با استفاده از قالب‌های پرکاربرد، این نوع از بتن‌ها را در ابعاد و اشکال مختلف و بر اساس استانداردهای تولید بتن اکسپوز تولید می‌کنند. البته برای استفاده از این نوع بتن‌ها، باید نکاتی را هم رعایت کنید که به شرح زیر هستند.

بتن‌های اجرا در محل

از پنل‌های اجرا در محل پروژه، معمولا در پروژه‌هایی مانند ساخت پل‌ها و ساختمان‌های بزرگ استفاده می‌شود و تمامی مراحل تولید و بتن‌ریزی نیز در محل پروژه انجام می‌شود. در برخی از پروژه‌های بزرگ، خرید بتن اکسپوز از پیش آماده شده می‌‎تواند هزینه‌های زیادی داشته باشد، به همین دلیل، در این مواقع معمولا پیمانکاران تصمیم می‌گیرند تا تمامی فرایند‌های قالب‌گذاری و بتن‌ریزی را در محل پروژه انجام دهند.

مزایای استفاده از بتن اکسپوز

بتن‌های اکسپوز به دلیل مزایای بسیار زیادی که دارند، معمولا برای اکثر سازه‌های بتنی استفاده می‎شوند. مهم‌ترین مزایای این نوع از بتن‌ها، به شرح زیر می‌باشد.

مطالعه کنید
نمای جی ار سی بتن مسلح به الیاف شیشه(GFRC)

بتن اکسپوز

نکات مهم برای خرید بتن اکسپوز

برای خرید بتن نما و یا همان اکسپوز، باید نکاتی را رعایت کنید و با توجه به آن‌ها، به خوبی در هزینه‌های خود صرفه‌جویی کنید و بهترین نمونه را متناسب با پروژه خود خریداری کنید.

ابعاد بتن

بتن‌های اکسپوز، معمولا در دو شکل مربعی و مستطیلی تولید می‎شود. به همین دلیل، باید با توجه به نوع چیدمان سقف، کف و دیواره‌ها و مدل و طرح نما، نوع مورد نظر خود را انتخاب کنید.

کیفیت بتن اکسپوز

یکی از نکات مهمی که در زمان خرید بتن نما باید به آن دقت داشته باشید، کیفیت ساخت و تایل‌ آن است. استحکام و مقاومت، تابیدگی و ناشاقولی، زیبایی و نوع روش روش نصب نیز از نکات دیگری است که باید آن‌ها را هم بررسی کنید.

قیمت بتن نما

یکی دیگر از فاکتورهای بسیار مهم برای خرید بتن نما، قیمت بتن اکسپوز است. این نوع از پنل‌ها با استفاده از روش‌های مختلفی تولید می‌شوند که می‌تواند بر روی قیمت نهایی آن تاثیرگذار باشد..

سخن پایانی

در این مطلب، مزایای استفاده از بتن اکسپوز و نکات مهم برای خرید آن را بررسی کردیم. این نوع از بتن‌ها، با توجه به هزینه کمتر نسبت به مصالح دیگر که برای نماکاری استفاده استفاده می‌شود و همچنین طول عمر بالاتر، برای نمای داخلی و خارجی ساختمان‌ها استفاده می‎شوند. البته برای استفاده از آن‌ها باید نکاتی را هم رعایت کنید و اجرای آن را با استفاده از استانداردها و ضوابط موجود انجام دهید تا به مشکلی برنخورید. به همین دلیل، برای اجرای این نوع از سازه‌ها، بهتر است از پیمانکاری مجرب استفاده کنید تا بتوانید به خوبی در هزینه‌ها صرفه‌جویی کنید و از بروز اتفاقات ناگوار و خسارت‌های جانی و مالی جلوگیری کنید.

5/5 - (1 امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − 17 =